miércoles, 26 de febrero de 2020

INSTAL.LACIÓ DE SANEJAMENT ( instal.lació interior de sanejamet)

La instal.lació de sanejament garanteixen la ràpida evaluació de les aigües brutes produïdes als edificis i ha d´impedir el pas dels gasos pudents de les canonades a l´interior dels edificis.

En els punts del consu d´aigua se situen els aparells sanitaris que recullen l´aigua bruta, disposen d´una obertura peral desguàs d´un sobreixidor i d´uns forats per colocar-li les aixetes. En els desguasos es connecten les derivacions.











Per evitar el pas de gasos pudents procedents del clavegueram es coloquen a les derivacions els sifons. Les derivacions als sifonts es poden conectar directament al baixant.












L´inodor porta el sifó incorporat, per la qual cosa també es connecta directament al baixant, mitjançant un tub més ample anomenat canó de desguàs.

La caixa sifònica és un pot les entrades d´aigua de les quals estan situades a un nivell per sota del tub de sortid dáigua

Els baixants són canalitazacions verticals que condueixen les aigües subterrànies fisn a les arquetes.














Les arquetes són recipients construïts amb maóper recollir els resisus procedents dels baixants. Les arquetes s´uneixen entre sí mitjançant unes canonades de formigó, anomenades col.lectors.

El conjunt d´arquetes i col.lectors s´anomena xarxa horitzontal de sanejament. Aquesta xarxa acaba en una arqueta principal, de la qual es relitzen la connexió als pous.

Les aïgues de pluja es recullen als claveguarons






martes, 25 de febrero de 2020

INSTAL.LACIÓ DE SANEJAMENT (recollida, regulació i transport i depuració i restitució)

RECOLLIDA

Les aigües pluvials, les aigües residuals urbanes i les industries són recollides a través de la xarxa municipal de clavegueram.












REGULACIÓ I TRANSPORT

Posteriorment són evacuades a través de les conduccions que passen pel costat de les lleres deels rius i compten amb estacions de bombament i pous de registre per revisar i netejar les canonades. Pe regular-ne el cabal en cas de tempestes, s´utilitzen els sobreeixidors i les cambres de retenció.










DEPURACIÓ I RESTITUCIÓ

Finalment, les aigües residuals són conduïdes de les esacions depuradores on, mitjançant un complez sistema de depuració s´eliminen les substacies nocives per deixar-les amb la qualitat desitjada.
L´aigua depurada es reintegra al curs del rius i així es tanca el circle integral de l´us de l´aigua.












vista cónica

martes, 4 de febrero de 2020

QUADRE PRIVAT DE COMANDAMENT




ICP= Desconecta la instal.lació quan la sumade les potències dels aparells conectats sobrepasan la potència conectada

ID= Protegeix les personaes d´acedents elèctrics. Desconecta la instal.lació quan es produeix una derivació d´electricitat a terra, en algú punt de l´instal.lació

PIA= Protegeix de cables de  la instal.lació. Se n´instal.la un per cada circuit de l´habitatge, per protegir els cables d´escalfaments per sobrecàrregues i curtcircuits.

NUMERO DECIMAL A BINARIO

El meu aniversari es el 24 de Maig de 2004 24= 11000 05= 101 2004=11111010100