martes, 10 de marzo de 2020

ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA

¿Qué es la arquitectura bioclimática?

La arquitectura bioclimática consiste en el diseño de edificios teniendo en cuenta las condiciones climáticas, aprovechando los recursos disponibles (sol, vegetación, lluvia, vientos) para disminuir los impactos ambientales, intentando reducir los consumos de energía. 















¿Qué se consigue con las viviendas bioclimáticas?

 se consigue disminuir los impactos ambientales, intentando reducir los consumos de energía como: (sol, vegetación, lluvia, vientos)












¿Qué factores hay que tener en cuenta en las viviendas bioclimáticas?

Tenemos que tener en cuenta la arquitectura, la estructura, la ubicación, el proyecto (una de las cosas más importantes), las plantas esquematicas, los detalles de la vivienda.

¿Qué colocarías en tu viviendas para conseguir que fuese bioclimática?

  • Materiales:  En este tipo de viviendas bioclimáticas se aprovechan diferentes elementos propios de la misma vivienda como muros, ventanas, tejados, etc para conseguir ese ahorro energético y confort del ambiente.
  • Orientación: el aprovechamiento del sol al máximo es su principal objetivo. 
  • Energías limpias: a través de paneles solares la energía solar nos permite climatizar la vivienda.
  • Forma: la arquitectura de la vivienda bioclimática se debe adaptar al entorno natural para sacar el máximo provecho a esa eficiencia energética.
  • Aislamiento: se tienen que evitar los cambios bruscos de temperatura. Colocando muros estratégicamente es una forma de conseguir ese aislamiento. 
  • Ventanas:  muy importantes para conseguir la luz natural y ventilación deseadas. Serán más eficaces las exteriores que las interiores para evitar el paso del calor
  • Ventilación: . La clave para climatizar la vivienda y conservar las temperaturas dentro de casa es con la ventilación.
  • Agua: recurrir a sistemas de almacenamiento de agua es esencial. Algunos ejemplos son los barriles que se instalan en el jardín.
  • Jardín:  Un buen y adecuado diseño prioriza las especies en función de la adaptabilidad al entorno.
  • Habitabilidad: la casa bioclimatica está comprometida con el medio ambiente.
Explica que es la calefacción por suelo radiante


















¿Qué ventajas aportan las viviendas bioclimáticas respecto a las normales?
   
Diseño bioclimático. Alto aislamiento térmico. Eliminación de puentes térmicos. 
Ventanas de altas prestaciones. Recuperador de calor. Estanqueidad al aire. Confort. Salud.

Crea una entrada en tu blog con videos de viviendas bioclimáticas, buscas infografías de viviendas bioclimáticas y explica en tu blog que son las viviendas.
 














lunes, 9 de marzo de 2020

INSTAL.LACIÓ D´AIRE CONDICIONAT

cada dia es mes habitual disposar d´aire condicionat:
  • Les més senzilles utilitzen un sistema format per una unitat externa i una o diverses unitats interiors conectades. Cada unitat interna `pren l´aire calent de l´interior i un sistema de tubs transporta aquest aire calent fins al compressor extern que l´expulsa a l´interior. Cal  preveure una mena de desguás amb algún recipient per recollir l´aigua.













  • Avegades, sútilitza un circuit amb conductes situats al sostre per on circula lá ire refigerant, Una unitat externa expulsa l´aire calent cap a l´exterior. L´aire fred es difon per les diferent estances desde reixetes o difusors situats al sostre o a la part més altes de les pareds. En molts casos el conjunt de canonades per les quals circula l´aire és compartit pels sistemes de calefacció i l´aire condicionat, i així a l´hivern s´utilitza aire calent i a l´estiu, aire fred.














VIDEO DE ACLARACIÓN

martes, 3 de marzo de 2020

EL TERMÒSTAT

La tempereatudra de confort per a l´esse humà se situa la voltant del dels 22-24C. Per regular la temperatura d´un habitatge s´utilitza el termòstat o connectarà la caldfera en funció de la temperatura ambient.

El funcionament del termòstat de làmines es basa en la propietat que presenten els metalls de dilatar-se amb la calor. S´estableix un contacta elèctric que encednrà o apagarè la caldera.











INSTAL.LACIÓ DE CALEFACCIÓ


La instal.lació de calefacció consta d´un circuit tancat de canonades per les quals circula aigua calenta

Estan conectades a una sèries d´aparells emissors de calor per repartir-la:


  • INDIVIDUAL: cada casa té la seva pròpia caldera 
  • CENTRALITZADA: una comunitat de veïns disposa d´una caldera comuna
  • COMUNITÀRIA: una central tèrmica preveeix d´aigua calenta diversos edificis  o tota una ciutat
s´han anant substituint per calderes individuals de gas i en alguns casos s´ha simplificat la insta.lació del circuit tancat les canonades




lunes, 2 de marzo de 2020

INSTAL.LACIÓ DE GAS


El gas és un combustible fòssil que quan crema produeix menys contaminació qu el carbó i el petroli.
Hi ha dos tiua de gasos:


  • Gasos liquats del petroli, com el butá i el propà, que es transporten i emmagatzemen en estat líquid en bombones o dipòsits

  • Gasos canalitzats, com el gas natural, que s´extrau als jaciments i es transporta amb vaixellso gasoductes fins a les zones de consum, on es distribueixen en estat gasós mitjançant una xarxa de canonades que arriba fins a les nostres cases 


La instal.lció de gas consta dels elements següents:

1.Clau exterior de connexió de servei que connecta la instal.lació interior a la xarxa general de distribució

2. Conjunt de regulador de pressió

3.Comptador i manòmetre

4.Clau e tall interior

5. Escalfador de gas amb la seva clau de tall

6.Cuina de gas amb la seva clau de tall.















LA CALDERA

Es produeix la combustió del gas amb l´ajut d´un ventilador que hi introdueix aire.
La calor generda s´aprofita a l´intercanviador per escalfar l´aigua que circula pel serpentí, que després anirà a les aixetes d´aigua calenta i el circuit de de calefacció

  • El rendiment de la caldera  serà bo si la combustió de gas es completa. Això és aixì si el color de la flama de la caldera és blau



  • En cas contrari no s´està produint una bona combustió del gas. Aleshores la flama tindrà un color ataronjat.












miércoles, 26 de febrero de 2020

INSTAL.LACIÓ DE SANEJAMENT ( instal.lació interior de sanejamet)

La instal.lació de sanejament garanteixen la ràpida evaluació de les aigües brutes produïdes als edificis i ha d´impedir el pas dels gasos pudents de les canonades a l´interior dels edificis.

En els punts del consu d´aigua se situen els aparells sanitaris que recullen l´aigua bruta, disposen d´una obertura peral desguàs d´un sobreixidor i d´uns forats per colocar-li les aixetes. En els desguasos es connecten les derivacions.











Per evitar el pas de gasos pudents procedents del clavegueram es coloquen a les derivacions els sifons. Les derivacions als sifonts es poden conectar directament al baixant.












L´inodor porta el sifó incorporat, per la qual cosa també es connecta directament al baixant, mitjançant un tub més ample anomenat canó de desguàs.

La caixa sifònica és un pot les entrades d´aigua de les quals estan situades a un nivell per sota del tub de sortid dáigua

Els baixants són canalitazacions verticals que condueixen les aigües subterrànies fisn a les arquetes.














Les arquetes són recipients construïts amb maóper recollir els resisus procedents dels baixants. Les arquetes s´uneixen entre sí mitjançant unes canonades de formigó, anomenades col.lectors.

El conjunt d´arquetes i col.lectors s´anomena xarxa horitzontal de sanejament. Aquesta xarxa acaba en una arqueta principal, de la qual es relitzen la connexió als pous.

Les aïgues de pluja es recullen als claveguarons






martes, 25 de febrero de 2020

INSTAL.LACIÓ DE SANEJAMENT (recollida, regulació i transport i depuració i restitució)

RECOLLIDA

Les aigües pluvials, les aigües residuals urbanes i les industries són recollides a través de la xarxa municipal de clavegueram.












REGULACIÓ I TRANSPORT

Posteriorment són evacuades a través de les conduccions que passen pel costat de les lleres deels rius i compten amb estacions de bombament i pous de registre per revisar i netejar les canonades. Pe regular-ne el cabal en cas de tempestes, s´utilitzen els sobreeixidors i les cambres de retenció.










DEPURACIÓ I RESTITUCIÓ

Finalment, les aigües residuals són conduïdes de les esacions depuradores on, mitjançant un complez sistema de depuració s´eliminen les substacies nocives per deixar-les amb la qualitat desitjada.
L´aigua depurada es reintegra al curs del rius i així es tanca el circle integral de l´us de l´aigua.












vista cónica

martes, 4 de febrero de 2020

QUADRE PRIVAT DE COMANDAMENT




ICP= Desconecta la instal.lació quan la sumade les potències dels aparells conectats sobrepasan la potència conectada

ID= Protegeix les personaes d´acedents elèctrics. Desconecta la instal.lació quan es produeix una derivació d´electricitat a terra, en algú punt de l´instal.lació

PIA= Protegeix de cables de  la instal.lació. Se n´instal.la un per cada circuit de l´habitatge, per protegir els cables d´escalfaments per sobrecàrregues i curtcircuits.

jueves, 9 de enero de 2020

INSTAL.LACIÓ ELÈCTRICA

L´energia elèctrica que utilitzem en els nostres habitatges es genera en les centrals elèctriques i es transporta mitjançant línies d´alta tensió fins a les ciutats, on es reparteixen a través d´una xarxa de distribució que consisteix a una sèrie de conductorsde coure aeris fixats sobre les façanes dels edificis o allotjaments en tubs protectors de formigó o de PVC ocults sota la calçada.














INSTAL.LACIÓ D´ENLLAÇ

La connexió entre la xarxa de distribució i la instal.lació interior de l´edifici s´anomena intal.lació d´enllaç.

1. Connexió de servei. És el cable que uneix la xarxa de distribució amb la caixa general de protecció de l´edifici.

2.Caixa general de protecció. Connecta la instal.lacció de l´edifici a la compayia subministradora, i protegeix mitjançant fusibles la instal.lació interior de l´edifici contra sobrecàrregades.

3. Línia repartidora. Enllaça la caixa general de protecció amb els comptadors.

4.Comptadors. Són els aparells que mesuren l´energia elèctrica que consumeix cada usuari.

5.Derivacions individuals. Són les línies que enlacen cada comptador amb el quadre privat de comandament  i protecó de cada habitatge.

6. Quadre privat de comandament i protecció. S´hi allotgen els elements encarregats de protegir i controlar la instal.lació interior de l´habitatge.


NUMERO DECIMAL A BINARIO

El meu aniversari es el 24 de Maig de 2004 24= 11000 05= 101 2004=11111010100